Appeltaart
Appeltaart is een klassieke en geliefde taart die vaak wordt gegeten in Nederland. Het bestaat uit een knapperige taartbodem gevuld met sappige appels en een vleugje kaneel. Deze taart is heerlijk als dessert of bij de koffie. Het maken van een appeltaart is verrassend eenvoudig en vereist slechts een paar basisingrediƫnten. Hier is een recept voor een smakelijke appeltaart die je gemakkelijk thuis kunt maken.

Voorbereidingstijd:30 minuten
Kooktijd:1 uur
Categorie:Dessert
Herkomst:Nederlands
porties:8


Ingredienten:
  • 300 gram bloem
  • 150 gram koude boter
  • 150 gram suiker
  • 1 ei
  • Snufje zout
  • 1 kg appels (bijvoorbeeld Goudreinetten)
  • 50 gram rozijnen
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • 2 eetlepels paneermeel
  • Extra boter om in te vetten


Stap voor stap bereiding:
  1. Zeef de bloem in een grote kom en voeg de koude boter toe. Kneed met je handen totdat er een kruimelig deeg ontstaat.
  2. Voeg de suiker, het ei en het snufje zout toe aan het deeg en kneed alles goed door elkaar. Vorm het deeg tot een bal, wikkel het in plasticfolie en leg het minstens 30 minuten in de koelkast.
  3. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in dunne plakjes. Meng de appels met de rozijnen en kaneelpoeder in een kom.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een taartvorm in met boter en bestuif met paneermeel.
  5. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit op een met bloem bestoven werkblad tot een ronde lap die iets groter is dan de taartvorm. Leg het deeg in de taartvorm en druk goed aan in de hoeken.
  6. Verdeel het appelmengsel gelijkmatig over het deeg in de taartvorm.
  7. Rol het overgebleven deeg uit tot een ronde lap en snijd in dunne repen. Leg de repen kruislings op het appelmengsel.
  8. Bak de appeltaart in ongeveer 1 uur goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.
  9. Laat de taart afkoelen voordat je deze uit de vorm haalt. Serveer de appeltaart warm of koud, eventueel met een bolletje vanille-ijs erbij.

Appeltaart

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *