Chocoladetaart
Chocoladetaart is een heerlijke traktatie waar bijna iedereen van houdt. Met zijn rijke en decadente smaak is het de perfecte traktatie voor speciale gelegenheden of gewoon als je zin hebt in iets zoets. Deze taart is gemakkelijk te maken en vereist niet al te veel ingrediƫnten. Dus laten we aan de slag gaan en je laten zien hoe je een heerlijke chocoladetaart kunt maken.

Voorbereidingstijd:30 minuten
Kooktijd:40 minuten
Categorie:Dessert
Herkomst:Nederlands
porties:8


Ingredienten:
  • 200 gram pure chocolade
  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 150 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout


Stap voor stap bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Vet een ronde taartvorm in en bedek de bodem met bakpapier.
  3. Smelt de chocolade en boter samen in een kom boven een pan met kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt.
  4. Haal de kom van het vuur en laat het chocolade-botermengsel iets afkoelen.
  5. Klop in een aparte kom de eieren en suiker samen tot een luchtig mengsel.
  6. Voeg het chocolade-botermengsel toe aan het eiermengsel en meng goed door elkaar.
  7. Zeef de bloem, bakpoeder en zout boven het mengsel en vouw het voorzichtig door tot alles goed gemengd is.
  8. Giet het beslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad.
  9. Bak de taart in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 35-40 minuten, of totdat een tandenstoker er schoon uitkomt als je deze in het midden van de taart steekt.
  10. Laat de taart volledig afkoelen in de vorm voordat je hem uit de vorm haalt.
  11. Serveer de chocoladetaart met een beetje poedersuiker of slagroom, en geniet van deze heerlijke traktatie!

Chocoladetaart

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *