Bananencrèmetaart: een overheerlijke traktatie

Ben je op zoek naar een heerlijk recept voor een taart waar iedereen van zal smullen? Dan is de Bananencrèmetaart perfect voor jou! Deze smaakvolle lekkernij is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een echte smaakexplosie. Of je nu een verjaardagsfeestje hebt, een jubileum viert of gewoon zin hebt in iets lekkers, met dit recept maak je gegarandeerd indruk op je gasten!

Ingrediënten:

– 200 gram digestive koekjes
– 100 gram gesmolten boter
– 500 milliliter volle melk
– 4 eieren
– 150 gram suiker
– 50 gram maïzena
– 2 rijpe bananen
– 200 milliliter slagroom
– 2 eetlepels poedersuiker
– Optioneel: chocoladeschaafsel of cacaopoeder ter decoratie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Maal de digestive koekjes fijn in een keukenmachine of doe ze in een stevige plastic zak en verkruimel ze met een deegroller.
3. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur en voeg de verkruimelde koekjes toe. Roer goed door elkaar totdat alle koekkruimels bedekt zijn met de gesmolten boter.
4. Bedek de bodem van een ingevette taartvorm met het koekmengsel en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel.
5. Bak de bodem 10 minuten in de voorverwarmde oven en laat deze daarna afkoelen.
6. Klop de eieren samen met de suiker in een kom totdat het mengsel licht en romig is.
7. Verwarm de melk in een steelpannetje op laag vuur en voeg al roerend het eimengsel toe. Blijf roeren totdat het mengsel dikker wordt.
8. Voeg de maïzena toe aan het mengsel en blijf roeren totdat de crème de gewenste dikte heeft bereikt.
9. Schil de bananen en snijd deze in dunne plakjes. Verdeel de plakjes over de bodem van de taartvorm.
10. Giet de crème over de bananen in de taartvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel.
11. Laat de taart minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
12. Klop de slagroom met de poedersuiker stijf en verdeel deze over de taart.
13. Decoreer de taart eventueel met chocoladeschaafsel of cacaopoeder voor een feestelijke touch.
14. Snijd de taart in mooie punten en serveer met een grote glimlach!

De Bananencrèmetaart is een perfecte traktatie voor elke gelegenheid. De combinatie van de romige crème, zoete bananen en knapperige koekbodem zorgt voor een smaakvolle ervaring waar iedereen van zal genieten. Serveer de taart als dessert na een heerlijk diner of gewoon bij de koffie of thee. Probeer dit recept eens uit en laat je verrassen door de heerlijke smaken van deze geweldige taart!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *