Taart is altijd een populaire keuze als het gaat om desserts. En een van de heerlijkste taarten die je kunt maken is een perentaart. In dit artikel delen we een heerlijk recept voor een perentaart dat je zeker wilt proberen.

Een perentaart is perfect voor elke gelegenheid, of het nu een familiediner is of gewoon een middagje thee met vrienden. Het combineert de zoetheid van peren met een heerlijke en knapperige korst. Dus laten we aan de slag gaan!

Het recept begint met het maken van het deeg voor de korst. Je hebt hiervoor de volgende ingrediƫnten nodig:

– 200 gram bloem
– 100 gram koude boter
– 50 gram suiker
– 1 ei
– Snufje zout

Doe de bloem, suiker en zout in een kom en meng ze goed door elkaar. Voeg vervolgens de koude boter in kleine blokjes toe en wrijf deze met je vingers door de bloem. Blijf dit doen totdat het mengsel op broodkruimels lijkt. Voeg daarna het ei toe en kneed het deeg tot een samenhangende bal. Laat het deeg vervolgens minstens een uur rusten in de koelkast.

Terwijl het deeg rust, kun je beginnen met het bereiden van de vulling voor de taart. Je hebt hiervoor de volgende ingrediƫnten nodig:

– 4 peren
– 50 gram suiker
– 1 theelepel kaneel
– Sap van een halve citroen

Schil de peren, snijd ze in dunne plakjes en besprenkel ze met het citroensap om verkleuring te voorkomen. Meng de suiker en kaneel en strooi dit gelijkmatig over de peren. Laat de peren even marineren zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Na het rusten van het deeg en het marineren van de peren, is het tijd om de perentaart samen te stellen. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Neem het deeg uit de koelkast en rol het uit op een met bloem bestoven oppervlak. Leg het deeg in een taartvorm en druk het goed aan. Prik met een vork gaatjes in de bodem van de taart om te voorkomen dat deze tijdens het bakken omhoog komt.

Verdeel de gemarineerde peren gelijkmatig over de taartbodem. Plaats de perentaart in de voorverwarmde oven en bak deze gedurende 35-40 minuten, of totdat de korst goudbruin is.

Zodra de taart klaar is, kun je deze uit de oven halen en laten afkoelen voordat je ervan geniet. Je kunt de perentaart serveren met een bolletje vanille-ijs of een toefje slagroom voor een extra genot.

Deze perentaart is een geweldige keuze voor iedereen die van zoete en fruitige taarten houdt. Het is eenvoudig te maken en de combinatie van de zoete peren met de knapperige korst is onweerstaanbaar. Dus waar wacht je nog op? Probeer dit recept voor een perentaart vandaag nog uit en geniet van een heerlijk dessert!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *