Afbeelding van pixabay.com. Deze afbeelding is automatisch gevonden en kan afwijken van de werkelijkheid.

Kersentaart


Kersentaart is een heerlijk zoete taart met een knapperige korst en sappige kersen. Het is een populaire keuze voor feesten en speciale gelegenheden. Deze taart is niet alleen lekker, maar ook gemakkelijk te maken. In dit recept laten we je stap voor stap zien hoe je zelf een heerlijke kersentaart kunt maken. Dus haal je bakspullen tevoorschijn en bereid je voor op een smakelijk avontuur in de keuken!

Voorbereidingstijd:30 minuten
Kooktijd:50 minuten
Categorie:Taart
Herkomst:Nederlands
porties:8


Ingredienten:
  • 250 gram bloem
  • 125 gram koude boter
  • 50 gram suiker
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 500 gram verse kersen
  • 50 gram maizena
  • 100 gram suiker
  • 1 eetlepel citroensap


Stap voor stap bereiding:
  1. Begin met het maken van het deeg voor de taart. Zeef de bloem en doe dit in een mengkom. Snijd de koude boter in kleine blokjes en voeg dit toe aan de bloem. Wrijf de boter met je vingertoppen door de bloem totdat je een kruimelig mengsel krijgt.
  2. Voeg de suiker, het ei en het vanille-extract toe aan het mengsel en kneed dit tot een samenhangend deeg. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
  3. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een taartvorm in met boter en bestuif deze met bloem.
  4. Haal het deeg uit de koelkast en rol dit uit op een met bloem bestoven werkblad. Leg het deeg in de taartvorm en druk dit goed aan. Zorg ervoor dat de randen netjes zijn afgewerkt.
  5. Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg. Dit voorkomt dat de bodem tijdens het bakken omhoog komt. Bak de bodem 10 minuten blind in de voorverwarmde oven.
  6. Maak ondertussen de vulling voor de taart. Ontpit de kersen en doe deze in een kom. Meng de maizena, suiker en citroensap door de kersen. Roer goed door zodat alles goed gemengd is.
  7. Haal de taartbodem uit de oven en schep de kersen vulling in de bodem. Verdeel de vulling gelijkmatig over de bodem zodat deze mooi egaal is.
  8. Bak de taart vervolgens nog 40 minuten in de oven totdat de kersen zacht zijn en de bodem goudbruin is. Laat de taart afkoelen voordat je deze aansnijdt.
  9. Serveer de kersentaart met een toefje slagroom of een bolletje vanille-ijs. Geniet van deze heerlijke zoete traktatie!

Kersentaart

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *