Afbeelding van pixabay.com. Deze afbeelding is automatisch gevonden en kan afwijken van de werkelijkheid.

Lemon Meringue Pie


Lemon Meringue Pie is een heerlijke taart met een frisse en zoete smaak. Het is een klassiek recept dat perfect is voor speciale gelegenheden of gewoon als traktatie. Deze taart heeft een knapperige korst, romige citroenvulling en een luchtige meringue topping. Het ziet er niet alleen prachtig uit, maar smaakt ook verrukkelijk. Met dit uitgebreide recept kan iedereen een heerlijke Lemon Meringue Pie maken.

Voorbereidingstijd:30 minuten
Kooktijd:25 minuten
Categorie:Taart
Herkomst:Westers
porties:8


Ingredienten:
  • Voor de korst:
  • – 200 gram bloem
  • – 100 gram boter (koud en in blokjes gesneden)
  • – 50 gram poedersuiker
  • – 1 eidooier
  • – 2 eetlepels koud water
  • Voor de vulling:
  • – 4 citroenen (sap en zest)
  • – 400 ml gecondenseerde melk
  • – 4 eidooiers
  • Voor de meringue:
  • – 4 eiwitten
  • – 200 gram suiker


Stap voor stap bereiding:
  1. Voor de korst:
  2. 1. Meng de bloem, boter en poedersuiker in een kom totdat het op broodkruimels lijkt.
  3. 2. Voeg de eidooier en het koude water toe.
  4. 3. Kneed het deeg totdat het een bal vormt.
  5. 4. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
  6. 5. Verwarm de oven voor op 180°C.
  7. 6. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak en bekleed een taartvorm.
  8. 7. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak de korst 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  9. Voor de vulling:
  10. 1. Pers de citroenen uit en rasp de zest.
  11. 2. Meng het citroensap, de zest, gecondenseerde melk en eidooiers in een kom.
  12. 3. Giet het mengsel op de voorgebakken korst.
  13. 4. Bak de taart nog eens 10 minuten in de oven.
  14. Voor de meringue:
  15. 1. Klop de eiwitten stijf met een handmixer.
  16. 2. Voeg geleidelijk de suiker toe en blijf kloppen totdat het mengsel glanzend en stevig is.
  17. 3. Verdeel de meringue over de taart en maak mooie pieken met een spatel.
  18. 4. Bak de taart nog eens 10 minuten totdat de meringue goudbruin is.
  19. 5. Laat de taart volledig afkoelen voordat je hem serveert.

Lemon Meringue Pie

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *