Afbeelding van pixabay.com. Deze afbeelding is automatisch gevonden en kan afwijken van de werkelijkheid.

Rabarbertaart


Rabarbertaart is een heerlijk zomerse taart die perfect is voor bij de koffie of als dessert. Deze taart heeft een knapperige bodem en een smeuïge vulling met zoetzure rabarber. Het is een eenvoudig recept dat niet veel tijd kost om te maken. In dit recept gebruiken we verse rabarber, maar je kunt ook diepvriesrabarber gebruiken als je dat makkelijker vindt. Serveer de rabarbertaart eventueel met een bolletje vanille-ijs voor een extra feestelijk tintje.

Voorbereidingstijd:20 minuten
Kooktijd:40 minuten
Categorie:Taart
Herkomst:
porties:8


Ingredienten:
  • 300 gram bloem
  • 150 gram koude boter, in blokjes
  • 100 gram suiker
  • Snufje zout
  • 6 stengels rabarber, schoongemaakt en in stukjes gesneden
  • 150 gram suiker
  • 2 eetlepels maizena
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 ei, losgeklopt
  • Extra suiker voor bestrooien


Stap voor stap bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Doe de bloem, boter, suiker en zout in een kom en kneed met je handen tot een kruimelig deeg.
  3. Bekleed een taartvorm met het deeg en druk goed aan. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  4. Bak de bodem 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Meng ondertussen de rabarber, suiker, maizena en vanille-extract in een kom.
  6. Haal de taartbodem uit de oven en verdeel het rabarbermengsel over de bodem.
  7. Bestrijk de randen van de taart met het losgeklopte ei en bestrooi met extra suiker.
  8. Bak de rabarbertaart nog 30-40 minuten in de oven, of tot de vulling stevig is en de bovenkant goudbruin is.
  9. Laat de taart even afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.
  10. Serveer de rabarbertaart warm of koud met eventueel een bolletje vanille-ijs.

Rabarbertaart

Laat hieronder weten of je het lekker vondt