Afbeelding van pixabay.com. Deze afbeelding is automatisch gevonden en kan afwijken van de werkelijkheid.

Pecannotentaart


Pecannotentaart is een heerlijke en klassieke taart die perfect is voor speciale gelegenheden of als een zoete traktatie. De taart heeft een knapperige korst en een smeuïge vulling gemaakt van pecannoten, suiker en boter. Het is een eenvoudig maar heerlijk dessert dat zeker indruk zal maken op je gasten. Volg dit recept om een heerlijke pecannotentaart te maken!

Voorbereidingstijd:45 minuten
Kooktijd:60 minuten
Categorie:Dessert
Herkomst:Wereldkeuken
porties:8


Ingredienten:
  • 225 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 75 gram witte suiker
  • 1/4 theelepel zout
  • 2 eieren
  • 200 gram bruine suiker
  • 80 gram boter
  • 1/4 theelepel zout
  • 200 gram pecannoten
  • 1 theelepel vanille-extract


Stap voor stap bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Meng de bloem, boter, witte suiker en zout samen in een grote kom. Kneed het deeg totdat het een bal vormt.
  3. Vet een taartvorm in en verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem en zijkanten van de vorm. Druk het deeg stevig aan.
  4. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem van het deeg. Dit voorkomt dat het deeg omhoog komt tijdens het bakken.
  5. Bak de taartbodem ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven, totdat deze licht goudbruin is.
  6. Maak ondertussen de vulling. Smelt de boter in een pan op laag vuur. Voeg de bruine suiker en het zout toe. Roer goed totdat alles is gesmolten en gemengd.
  7. Haal de pan van het vuur en voeg de pecannoten en vanille-extract toe. Roer alles goed door elkaar.
  8. Giet de vulling in de voorgebakken taartbodem. Zorg ervoor dat de pecannoten gelijkmatig verdeeld zijn.
  9. Bak de pecannotentaart ongeveer 50-60 minuten in de oven, totdat de vulling stevig is en de bovenkant goudbruin is.
  10. Laat de taart volledig afkoelen voordat je deze serveert. Hierdoor wordt de vulling steviger.
  11. Snijd de pecannotentaart in stukken en serveer als een heerlijk dessert!

Pecannotentaart

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *