Afbeelding van pixabay.com. Deze afbeelding is automatisch gevonden en kan afwijken van de werkelijkheid.

Mango-passievruchtentaart


Deze mango-passievruchtentaart is een heerlijke zomerse traktatie. De combinatie van zoete mango en tropische passievrucht zorgt voor een frisse en exotische smaak. Deze taart is geschikt voor elke gelegenheid, of het nu een verjaardag, feestje of gewoon een middagje bakken is. Het maken van deze taart vergt wat tijd en moeite, maar het resultaat zal zeker de moeite waard zijn. Laat je gasten genieten van de heerlijke smaak van deze mango-passievruchtentaart en verras ze met jouw bakkunsten.

Voorbereidingstijd:30 minuten
Kooktijd:40 minuten
Categorie:Taart
Herkomst:Tropisch
porties:10


Ingredienten:
  • Voor de bodem:
  • – 200 gram koekjes (bijvoorbeeld digestive of bastogne)
  • – 100 gram gesmolten boter
  • Voor de vulling:
  • – 2 rijpe mango’s
  • – 4 passievruchten
  • – 400 gram roomkaas
  • – 150 gram suiker
  • – 2 eieren
  • – 1 theelepel vanille-extract
  • Voor de topping:
  • – 1 rijpe mango
  • – 2 passievruchten
  • – poedersuiker (optioneel)


Stap voor stap bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Verkruimel de koekjes in een keukenmachine of doe ze in een zakje en sla erop met een deegroller totdat ze fijn zijn.
  3. Voeg de gesmolten boter toe aan de koekkruimels en meng goed door elkaar.
  4. Druk het koekmengsel stevig aan op de bodem van een ingevette taartvorm en zet deze in de koelkast om op te stijven.
  5. Schil de mango’s en snijd ze in stukjes. Halveer de passievruchten en schep het vruchtvlees eruit.
  6. Doe de mango’s, passievruchten, roomkaas, suiker, eieren en vanille-extract in een blender of keukenmachine en mix tot een glad mengsel.
  7. Giet het mengsel over de koekjesbodem in de taartvorm.
  8. Snijd de overgebleven mango in plakjes en verdeel deze over de bovenkant van de taart.
  9. Halveer de overgebleven passievruchten en schep het vruchtvlees eruit. Verdeel dit ook over de taart.
  10. Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 40 minuten, of totdat de vulling stevig is geworden.
  11. Laat de taart afkoelen en bestrooi eventueel met poedersuiker voor het serveren.

Mango-passievruchtentaart

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *