Pistachetaart


Pistachetaart is een heerlijk dessert dat perfect is voor speciale gelegenheden. Het heeft een knapperige korst en een romige vulling met de smaak van pistache. Deze taart is een echte traktatie voor liefhebbers van noten en zoete lekkernijen. Volg dit eenvoudige recept om zelf een pistachetaart te maken en verras je gasten met dit heerlijke dessert.

Voorbereidingstijd:30 minuten
Kooktijd:45 minuten
Categorie:Taart
Herkomst:Nederlands
porties:8


Ingredienten:
  • 200 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 80 gram suiker
  • 1 ei
  • 150 gram pistachenoten
  • 250 ml slagroom
  • 200 gram witte chocolade
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Een snufje zout


Stap voor stap bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Meng de bloem, boter, suiker en een snufje zout in een kom. Kneed het geheel tot een deeg.
  3. Vet een taartvorm in met boter en bekleed de bodem met het deeg.
  4. Prik gaatjes in het deeg met een vork en bak de bodem 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Maal de pistachenoten fijn in een keukenmachine.
  6. Smelt de witte chocolade au bain-marie.
  7. Klop de slagroom stijf en voeg het vanille-extract toe.
  8. Meng de fijngemalen pistachenoten en gesmolten witte chocolade door de slagroom.
  9. Giet het mengsel in de taartvorm en strijk de bovenkant glad.
  10. Bak de taart 30 minuten in de oven, of totdat de vulling stevig is geworden.
  11. Laat de taart afkoelen voordat je hem aansnijdt.
  12. Serveer de pistachetaart met een toefje slagroom en garneer met extra gehakte pistachenoten.

Pistachetaart

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *