Walnotentaart


Deze heerlijke walnotentaart is een perfecte traktatie voor elke gelegenheid. Met een knapperige korst en een rijke vulling van walnoten is deze taart gegarandeerd een succes. Deze taart is niet alleen lekker, maar ook makkelijk te maken. Volg gewoon de onderstaande instructies en geniet van een heerlijk stukje walnotentaart!

Voorbereidingstijd:30 minuten
Kooktijd:45 minuten
Categorie:Taart
Herkomst:Nederlands
porties:8


Ingredienten:
  • 200 gram walnoten
  • 150 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Snufje zout


Stap voor stap bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Maal de walnoten fijn in een keukenmachine.
  3. Meng de bloem, boter, suiker, eieren, vanille-extract en zout in een kom en kneed tot een deeg.
  4. Bekleed een taartvorm met het deeg en prik gaatjes in de bodem met een vork.
  5. Bak de bodem 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Haal de bodem uit de oven en vul met de fijngemalen walnoten.
  7. Bak de taart nog eens 35 minuten in de oven, of tot de vulling stevig is.
  8. Laat de taart goed afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Walnotentaart

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *