Citroentaart


Citroentaart is een heerlijke en verfrissende taart die perfect is voor de zomer. De combinatie van de zoete en zure smaak van citroen maakt deze taart een favoriet bij velen. Het is ook een relatief eenvoudig recept, dus zelfs beginnende bakkers kunnen het proberen. Deze taart is ideaal als dessert na een zomerse maaltijd, maar kan ook op elk moment van de dag genoten worden. Hier is een gedetailleerd recept voor een heerlijke citroentaart:

Voorbereidingstijd:30 minuten
Kooktijd:45 minuten
Categorie:Taart
Herkomst:Nederlands
porties:8


Ingredienten:
  • 200 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 50 gram suiker
  • 1 ei
  • 4 citroenen
  • 300 ml gecondenseerde melk
  • 3 eieren
  • 125 gram suiker
  • 1 theelepel vanille-extract


Stap voor stap bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Meng de bloem, boter, suiker en ei samen in een kom en kneed tot een deeg.
  3. Bekleed een taartvorm met het deeg en prik met een vork gaatjes in de bodem.
  4. Bak de taartbodem 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Pers de citroenen uit en bewaar het sap.
  6. Klop de gecondenseerde melk, eieren, suiker en vanille-extract samen in een kom.
  7. Voeg het citroensap toe aan het mengsel en roer goed door.
  8. Giet het mengsel in de voorgebakken taartbodem.
  9. Bak de citroentaart 35-40 minuten in de oven totdat de vulling stevig is geworden.
  10. Laat de taart afkoelen voordat je hem serveert.
  11. Geniet van je zelfgemaakte citroentaart!

Citroentaart

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *